Afvallen Zonder Dieetpillen


Afvallen Zonder Dieetpillen Doe Je Zo

 
 


Afvallen zonder Dieetpillen

 

Het probleem van afvallen zit hem niet altijd in de dieet methode die je volgt, maar in het feit dat we denken dat we alleen maar tijdelijk anders hoeven te gaan eten om een blijvend resultaat te krijgen.

Het is hetzelfde als van een pruimenboom een appelboom willen maken, gewoon door

appels aan de takken te hangen. Als je een blijvend resultaat wilt, dan zul je wat je eet en je hoeveelheid beweging moeten veranderen. De manier waarop je met eten en sporten omgaat vormt de basis van je uiteindelijke resultaat.

Sommige mensen gaan eten als ze stress hebben, anderen gaan juist sporten als ze stress hebben. De lichamen van deze twee mensen zullen er waarschijnlijk heel anders uitzien.

 

Hoeveel je weegt is een maatstaf, let op: Als je overtollig vet kwijtraakt zullen de kilo’s volgen.

Dit doe je  door eerst van binnenuit je lichaam gezonder te maken. Want een gezond lichaam van binnen, is slank van buiten.

Het begint met het in balans brengen van je hormoonhuishouding. Hormonen bepalen waar en hoeveel vet je lichaam opslaat.

 

Hieronder staan 10 gezonde recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken, ook als je een gezin hebt. Volg je deze recepten dan ben in 3 kg lichter in 1 week!!

 

Recepten

Hieronder vind je 10 gezonde recepten die je thuis kunt gaan maken. Zeker weten dat je resultaat zult gaan zien als je deze recepten gaat maken.

Gebruik deze recepten als leidraad, gebruik de basisingrediënten en maak het eventueel gemakkelijker, maar voeg niets anders toe dan eventueel kruiden om het op smaak te maken, beperk zoutgebruik.

Want voordat je het weet voeg je de verkeerde voeding toe die je misschien wel dikker maakt, zonder dat je het weet.
Tot nu toe heb je wat je voeding betreft misschien al heel veel geprobeerd, maar onderstaande recepten zorgen dat ook jij afvalt.

 

 

Wortels en selder met pecannoten

Ingrediënten:

·          2 kopjes wortel (in schijfjes)

·          ¾ kopje water

·          ½ kopje selder (in schijfjes)

·          ¼ kopje pecannoten (fijngemalen)

·          ¼ theelepel dille

·          1 eetlepel kokosolie

 

Bereidingswijze:

Breng de wortels, samen met het water, aan de kook in een kleine pan. Zet het vuur op een laag pitje en laat zo 10 minuten koken. Voeg de selderij toe en laat nog 5 minuten extra koken. Roerbak de pecannoten en dille in een andere pan, gedurende 8 minuten. Meng alle voornoemde ingrediënten in een kom, en serveer.

Extra:

Dit gerecht kan bereid worden binnen 25 minuten. Dit recept is voor 2 personen..Gezonde Gewoontes Programma

 

 

Vegetarisch slaatje met sesamzaad

Ingrediënten:

  •  400 gram groene bonen
  •  1 kop kerstomaten
  •  1 rode ui
  •  2 eetlepels balsamicoazijn
  •  1 eetlepel olijfolie
  •  3 knoflookteentjes (geplet)
  •  ¼ theelepel peper
  •  ¼ theelepel mosterdzaad
  •  2 eetlepels sesamzaad

 

Bereidingswijze:

Giet de bonen in een pan met koud water. Breng het water aan de kook,

zet het vuur op een lager pitje en laat gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Meng in een kom de tomaten en ui. In een klein schaaltje meng je de balsamico azijn, olijfolie, knoflook, zout, peper en het mosterdzaad. Giet dit mengsel over de bonen. Sprenkel sesamzaadjes over deze salade en laat 1 uur marineren op kamertemperatuur alvorens te serveren.

 

Extra:

De bereiding van dit gerecht duurt maximaal 20 minuten, en is bedoeld op 8 porties. Eén
portie (ongeveer een kopje) bevat 97 calorieën, 2 gram vetten, 13 gram koolhydraten, 4
gram vezels en 4 gram eiwitten.
Dit recept komt uit het Gezonde Gewoontes Programma, dat je kunt vinden op De Super Verbrander Methode.

 

 

Polynese groenten

Ingrediënten:

1,5 kopjes wortel (in schijfjes)

1/2 kopje water

2 theelepels sojasaus

1 theelepel citroensap

1/2 kopje okkernoten (in stukjes)

1 eetlepel maïszetmeel

1 kopje ongezoet ananassap

 

Bereidingswijze:

 

Meng alle ingrediënten in een grote pan, met uitzondering van het maïszetmeel en het ananassap. Laat gedurende 8 minuten sudderen. Meng het maïszetmeel met het ananassap en voeg het langzaam toe aan de rest, roer goed, en laat 2 minuten mengen vooraleer het gerecht klaar is.

Vegetarisch gevulde paprika’s

Ingrediënten:

6 paprika’s

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels sherry

1 eetlepel Worcestershiresaus

1 kopje tofu

1/4 kopje pecannoten

Zout en peper, naar smaak toe te voegen

2 kopjes tomatenpuree

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Snij de zaden uit de paprika’s weg (hou de bodem intact!).

Schik de paprika’s in een schaal met 2 cm water, zet ze in de magnetron gedurende 6 minuten (850 watt).. Breng de sojasaus, sherry en worcestershiresaus aan de kook. Voeg de tofu toe en laat even sudderen. Voeg de noten toe en breng op smaak met peper en zout. Lepel dit mengsel in de paprika’s, en laat ze gedurende 30 minuten roosteren in de oven. Maak dit gerecht af met de gewenste hoeveelheid tomatensaus die je over de paprika’s giet.

 

Maaltijdsalade met zalm

Ingrediënten:

·          400 gram zalm (blik)

·          1 kleine sla

·          1 grote tomaat (in schijfjes)

·          1 rode paprika (in stukjes)

·          1/2 kopje rode ui (fijngesneden)

·          3 eetlepels olijfolie

·          3 eetlepels witte wijn azijn

·          1/2 theelepel droge mosterd

·          1 knoflookteentje

Bereidingswijze:

Was en droog de sla.
Meng de tomaten, paprika en ui, en garneer de sla met dit ‘mengsel’. Laat de zalm uitlekken, en leg de stukjes zalm op de mix! Je kan de olijfolie en azijn over de salade gieten, naargelang je eigen voorkeur.

Extra:

Dit recept is voor 3 tot 4 personen.

Dit recept komt uit het Gezonde Gewoontes Programma

Maaltijdsalade met tonijn en dragon

Ingrediënten:

_ 200 gram tonijn

_ 1 kopje selderij (fijngesneden)

_ ¼ kopje zoete ui

_ ½ kopje mayonaise

_ 2 eetlepels verse peterselie

_ 1 eetlepel citroensap

_ 1 eetlepel verse dragon

_ ½ theelepel Dijon mosterd

_ ¼ theelepel witte peper

_ Sla

Bereidingswijze:

Meng de tonijn met selder en ui. Meng vervolgens de mayonaise, peterselie, het citroensap,de dragon, mosterd en peper, alvorens dit mengsel in te mixen bij de tonijn. Ten slotte schik je de sla op de borden en verdeel je het tonijnmengsel over de sla.

Extra:

De bereiding van dit gerecht duurt ongeveer 10 minuten, en is voldoende voor 4 porties. Per portie heb je 169 calorieën, 7 gram vetten, 4 gram koolhydraten, 1 gram vezels en 21 gram eiwitten.
Dit recept komt uit het Gezonde Gewoontes Progamma 

 

 

Groene smoothie met banaan en munt

Ingrediënten:

_ 1 handvol slabladeren

_ 1 handvol munt

_ 2 bananen

_ 250 ml water

Bereidingswijze:

Pel de bananen en blend ze tot je een puree-achtige substantie krijgt. Voeg het water en de sla eraan toe, en blend nogmaals - tot je geen brokjes meer ziet. Op het laatst doe je er de munt bij, voor wat extra schwung in je smoothie.

Extra:

Dit recept is voor 1 portie. Het is uitermate belangrijk dat je eerst het fruit blend! Dit recept komt uit het Gezonde Gewoontes Programma.
 

 

Groene smoothie met spinazie en appel

Ingrediënten:

_ 1 banaan (in stukjes)

_ 1 kopje druiven

_ ½ appel (ontpit en in stukjes)

_ 2 kopjes jonge spinazie

Bereidingswijze:

Meng de banaan, druiven, appel en spinazie in de blender. Blijf blenden tot je een smeuïg geheel krijgt zonder stukjes.

Extra:

Dit gerecht heeft een bereidtijd van 5 minuten. Dit recept baseert zich op 2 porties, waarbij 1 portie 205 calorieën telt en 1.9 gram vet bevat. Dit recept komt uit het Gezonde Gewoontes Programma.

 

 

Energie smoothie

Ingrediënten:

_ 1 handvol spinazie

_ 1 citroen (gepeld)

_ 2 appels

_ 1 banaan

_ 2 theelepels vlaszaad

_ 1 kopje water

Bereidwijze:

Meng alle ingrediënten in de blender. Voeg genoeg water toe indien nodig - de ingrediënten moeten letterlijk ‘onder water’ staan. Voeg een extra banaan toe als je de smoothie nog smeuïger wil. Blend op hoge snelheid tot je een smeuïg geheel bekomt. Dit recept komt uit GezondeGewoontes Programma.

 

 

Zalmsteak

Ingrediënten:

_ 4 zalmsteaks

_ 1 groene paprika (in reepjes)

_ 1 ui (in stukjes)

_ 1/4 kopje mayonaise

Bereidingswijze:

Maak een ‘schaaltje’ van aluminiumfolie en leg er 1/4 van de paprika en 1/4 van de ui in – dit dient als bedje voor de zalmsteak. Leg de zalmsteak er boven op, en smeer de bovenkant in met mayonaise. Sprenkel wat kruiden naar keuze over elke steak, en vouw de aluminium schaaltjes dicht. Grillen op de barbecue gedurende 7 minuten.

Extra:

Dit recept is voor 4 porties. Gezonde Gewoontes Programma.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.